آخرین وضعیت اتصال روستاهای فارس به شبکه ملی اطلاعات/ چقدر هزینه شده؟

به گزارش خبرنگار ایرنا، اتصال خوب و با کیفیت روستاها به اینترنت موجبات رفاه بیشتر در روستاها را فراهم می کند و مانع از مهاجرت روستانشینان به شهر خواهد شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، اتصال خوب و با کیفیت روستاها به اینترنت موجبات رفاه بیشتر در روستاها را فراهم می کند و مانع از مهاجرت روستانشینان به شهر خواهد شد.

از این رو اتصال روستاها در مناطق مختلف کشور به شبکه ملی اطلاعات در طول سال های گذشته در اولویت دستگاه های متولی قرار گرفته و بر اساس آمارهای موجود روستاهای استان های سیستان و بلوچستان، کرمان و فارس بیشترین میزان اتصال به اینترنت را دارند.

آخرین وضعیت اتصال روستاهای فارس به شبکه ملی اطلاعات

طبق آخرین گزارش ها تا سال 1400، حدود 600روستای استان فارس از امکانات اینترنتی محروم بودند که با تدابیر اتخاذ شده در طول 2 سال گذشته حدود 384 روستا از این مجموع به شبکه ملی اطلاعات وصل شدند.

با شروع سال 1403 نیز 44روستای دیگر با اعتبار 147 میلیارد تومان از محل اعتبارات طرح خدمات عمومی اجباری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به شبکه ملی اطلاعات و اینترنت پرسرعت متصل شدند، اقدامی که در پی آن رئیس شورای راهبری توسعه ارتباطات و فناوری اطلاعات فارس اعلام کرد: با احتساب این روستاها حدود 188 روستای فارس در سال 1402 با اعتباری بیش از 520 میلیارد تومان به شبکه ملی اطلاعات متصل شدند.

این روند همچنان ادامه یافت تا اینکه در روز شنبه 30 تیرماه سال جاری مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان فارس اعلام کرد که اقدامات لازم برای توسعه ارتباطات روستایی و اتصال 455 روستای استان به شبکه ملی اطلاعات و اینترنت پرسرعت در بازه زمانی سه ساله گذشته انجام شده است.

حمید سلیمان پور مردادماه هم از اتصال 19 روستای جدید استان به شبکه ملی اطلاعات و اینترنت پرسرعت با اعتبار 41 میلیارد تومان از محل اعتبارات طرح خدمات عمومی اجباری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات خبر داده است.

اتصال هفت روستای جدید

در حال حاضر نیز مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات فارس گفته که هفت روستای فارس به شبکه ملی اطلاعات وصل و دسترسی این روستاها به اینترنت پرسرعت همراه با اعتبار 22 میلیارد تومان از محل طرح خدمات عمومی اجباری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات فراهم شده است.

سلیمان پور افزود: با احداث سه سایت جدید و ارتقای 2سایت موجود، دسترسی اینترنت پرسرعت همراه برای هفت روستای دیگر استان فارس با جمعیت سه هزار و 700 نفر در قالب یک هزار و 200 خانوار فراهم شده است.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات فارس روستاهای فهلیان علیا، فهلیان سفلی و چاهکی از توابع شهرستان ممسنی، روستای جمال بیگ از توابع شهرستان اقلید، روستای خاتونک از توابع شهرستان شیراز را به عنوان روستاهای جدیدی اعلام کرد که با احداث سه سایت جدید توسط ایرانسل به شبکه ملی اطلاعات متصل شده اند.

وی روستای شول از توابع شهرستان سپیدان و روستای اوک پایین از توابع شهرستان جهرم را از روستاهای جدیدی برشمرد که با ارتقای دو سایت موجود توسط همراه اول به شبکه ملی اطلاعات متصل شده اند.

رئیس شورای راهبری توسعه ارتباطات و فناوری اطلاعات استان فارس، مبلغ هزینه شده برای افتتاح این سایت ها را 22 میلیارد تومان از محل منابع طرح خدمات عمومی اجباری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات «USO» اعلام کرد.

آیا اقدامات انجام شده مثمرثمر بوده؟

با وجود اینکه برخی معتقدند اقدامات زیرساختی خوبی طی چهار دهه گذشته بخصوص چند سال اخیر در حوزه برخورداری مناطق روستایی استان فارس از اینترنت پرسرعت انجام گرفته ولی واقعیت امر این هست که کندی سرعت اینترنت و وجود نقاط کور ارتباطی پرشمار که حتی تا شعاع چند کیلومتری حومه مراکز شهری را در بر می گیرد همواره گلایه مندی کاربران را در جای جای این استان پهناور به لحاظ جغرافیایی و نیز جمعیت بالای پنج میلیون نفر بدنبال داشته است.

لذا ضرورت بازنگری در شیوه کار و حرکت به سمت اقدامات نوین و پایدار در این حوزه زیرساختی که نقش مهمی در توسعه دیگر بخش ها دارد را از جانب مسئولان مربوطه می طلبد که رفع خلا این عنصر حیاتی در دهکده جهانی امروز جزو مطالبات و انتظارات اولیه و بحق مردم است.

نظرات

captcha